Netwerkdag voor deelinitiatieven in La Serre, Brussel

Netwerkdag voor deelinitiatieven in La Serre, Brussel

We zochten een mooi moment om samen te komen met de vele deelinitiatieven die ons land rijk is —een moment om ervaringen uit te wisselen, elkaar tips en courage te geven, de batterijen op te laden— en planden een netwerkdag op zaterdag 29 juni.

Die dag was het bijna te heet om te ademen, de treinen sputterden tegen en de Brusselse straten gaven moeilijk hun geheimen prijs. Toch vonden we elkaar met plezier.

De plek waar de netwerkdag plaatsvond, bood al inspiratie op zich: La Serre, een collectief beheerd pand met allerlei buurtinitiatieven tegenover het depot van de werkmateriaal-uitleendienst Tournevie.

Maarten, een van de trekkers van Tournevie en projectmedewerker van Netwerk Bewust Verbruiken, verwelkomde ons en gaf uitleg over de werking van La Serre.

Daarna bogen we ons over een gezamenlijke visietekst voor de deelinitiatieven die inzetten op duurzaamheid en sociale inclusie. Dat leidde tot interessante discussies en een gevoel van een sterke ‘common ground’. Het resultaat van ons gesprek komt in een draaiboek voor uitleendiensten en zal dienen als vertrekpunt voor onze identiteit als netwerk van deelinitiatieven.

Daarna gingen we in werkgroepen dieper in op concrete uitdagingen voor deelinitiatieven zoals systemen voor klantenbeheer, het bepalen en meten van onze impact, het werven van nieuwe leden, communicatie en promotie, fondsenwerving en financiering en werken met vrijwilligers.

De dag was te kort om die thema’s allemaal goed te behandelen, maar iedereen haalde er al energie en inspiratie uit. We gaan hier zeker mee verder op een volgende bijeenkomst.

Heb je zelf een deelinitiatief? Of droom je ervan om er een op te richten? Aarzel dan niet om je aan te sluiten bij ons netwerk. Stuur een mailtje naar info@repairshare.be en we houden je op de hoogte van toekomstige activiteiten en netwerkmomenten.

De netwerkdag voor deelinitiatieven op 29 juni 2019 in La Serre, Brussel was een initiatief van Repair&Share met steun van Be Planet