Professionele herstellers

Herstellers spelen een belangrijke rol in de transitie naar een circulaire economie. Ze helpen om de afvalberg te verkleinen en beperken ons grondstoffenverbruik en onze CO2-uitstoot. Daarom steunt Repair&Share professionele herstellers.

 

Repair&Share zet professionele herstellers positief in de kijker bij burgers en beleidsmakers

Met onze campagnes en acties tonen we het belang, de waarde en het talent van professionele herstellers:

-> Professionele herstellers kunnen gratis affiches bestellen van de campagne Herstellers maken alles weer goed. Stuur een mailtje naar info@repairshare.be met het gewenste aantal en je adres.

Repair&Share wijst mensen de weg naar een professionele hersteller in hun buurt

In het Interreg NWE-project Sharepair werken we mee aan een mapping van de Belgische repair sector. Het resultaat is een online kaart waar mensen een hersteller in hun buurt kunnen opzoeken

->  Staat jouw herstelzaak niet op de kaart? Dan kun je die eenvoudig zelf toevoegen via de knop onderaan op deze pagina. 

Repair&Share doet onderzoek naar drempels en hefbomen voor de herstelsector in België

  • In 2020 deden we een bevraging bij professionele herstellers van kleine elektrische huishoudtoestellen naar hoe zij de toekomst van hun sector zien.
  • In het project Repair zkt Hub (2021-2022) gaan we op zoek naar duurzame tewerkstelling en businessmodellen voor reparatie.
  • Voor de uitwerking van onze campagnes en beleidsvoorstellen gaan we regelmatig in gesprek met professionele herstellers en doen we inspiratie op uit goede praktijken in andere landen.

-> Wil jij graag een verhaal of ervaring delen, wil je een drempel aankaarten, wil je meedenken over onze beleidsvoorstellen,  of  heb je een idee voor een project? Contacteer ons via info@repairshare.be.

 

Repair&Share vraagt politici en fabrikanten om het werk van herstellers eenvoudiger en goedkoper te maken

We schrijven beleidsdossiers, gaan in gesprek met politici en fabrikanten, publiceren opinies en voeren gerichte campagnes en acties. We richten ons daarbij op het lokale, Vlaamse, federale en Europese niveau.

-> Wil je op de hoogte blijven van ons beleidswerk, campagnes en acties? Volg Repair&Share op Facebook, Twitter en Instagram.