International Repair Day 19 oktober

International Repair Day 19 oktober

Elk jaar markeren we de derde zaterdag van oktober als ‘International Repair Day’. Op 19 oktober 2019 is het zover.

Repair for the Future

Als hommage aan Greta Thurnberg en de vele dappere jonge klimaatbetogers is de (dubbele) ondertitel van de nieuwe International Repair Day op 19 oktober ‘Repair for the Climate’ / ‘Repair for the Future’.

Met de 10de verjaardag van het concept ‘Repair Café’ in diezelfde week zetten we ook in de verf dat de repareerbeweging al een lange weg heeft afgelegd om te vechten voor de waarde van repareren en hergebruik.

Doe mee

In 2018 werden wel 150 evenementen opgezet in het kader van International Repair Day. Ook dit jaar zal er heel wat actie zijn. Wie meedoet, kan z’n eigen activiteit via deze link kenbaar maken.

Inspiratie nodig? Hier vind je 10 mogelijke manieren om International Repair Day te vieren. Wees trots als je erin slaagt om iets te repareren, deel je enthousiasme met anderen, motiveer je omgeving om meer te repareren.

Vrijwilligersinitiatieven staan centraal. Maar International Repair Day wil evengoed een kans bieden aan onafhankelijke herstellers om hun werk te promoten en producenten/verdelers inspireren om meer aandacht te schenken aan hersteldiensten.

Meer informatie

Derde editie van de International Repair Day
#repairfortheclimate #repairforthefuture
Op zaterdag 19 oktober 2019
Een initiatief van:

  • Anstiftung (netwerk repareerinitiatieven in DE)
  • Fixit Clinic (organisator repareerevenementen en -workshops in US)
  • iFixit (repareergids actief in US en EU)
  • Stichting Repair Café International (netwerk Repair Cafés vanuit NL)
  • The Restart Project (platform van bottom-based repareerinitiatieven vanuit UK)