Jouw Repair Café in agenda ‘UiT in Vlaanderen’

Jouw Repair Café in agenda ‘UiT in Vlaanderen’

Organiseer je een Repair Café en wil je dat bekendmaken? Kondig je Repair Café dan aan via de UiTdatabank. Zo komt het niet alleen op de site ‘UiT in Vlaanderen’ maar ook in vele andere uit-agenda’s, op de site van je stad of gemeente…

Zo komt jouw Repair Café in de UiTdatabank

Maak een profiel aan (met naam/login en wachtwoord) op uitdatabank.be.
Vervolgens kun je jouw activiteit “toevoegen” als “evenement”.
Kies voor type “cursus of workshop”; je kunt (voorlopig) nog niet meteen aanklikken dat je een Repair Café opzet. 

Tips:

  • Plan je een reeks Repair Cafés, telkens op dezelfde locatie? Dan kun je die in 1 beweging invoeren. Duid onder de vraag “Wanneer vindt dit evenement of deze activiteit plaats?” verschillende data (+ uren) aan. Let wel: wanneer je jouw Repair Cafés op die manier invoert, als reeks evenementen (of in UiTdatabank-taal: als “langlopend aanbod”), dan zal ‘Uit in Vlaanderen’ ze ook als reeks weergeven, niet als aparte activiteiten. (Een voorbeeld: Repair Café Kortenberg voerde 3 data tegelijk in voor het najaar van 2019. Repair Café Kortenberg verschijnt in de kalender wanneer je de Repair Cafés voor oktober opzoekt, maar niet met de datum 6 oktober 2019 er meteen onder, wel als reeks “van 1 september 2019 tot 3 november 2019”.) We drongen er bij de beheerder van de UiTdatabank op aan om die activiteiten apart te laten verschijnen, maar dat blijkt technisch niet haalbaar. 
  • Zorg ervoor dat je jouw activiteit het label “repair café” meegeeft. Je kunt dat label toevoegen na het aanmaken van een activiteit: noteer “Repair Café” in tekstveld label. Voerde je verschillende Repair Cafés in, dan kun je ze ook in bulk labelen. Zoek ze bij elkaar via uitdatabank.be/search, vink de verschillende activiteiten aan die je wil aanpassen, klik op “labelen” en noteer daar “Repair Café”.

Ook promotie maken via Facebook?

Maak een Facebook evenement aan, dan kun je ook daar in verschillende agenda’s verschijnen (onder meer in de agenda van Repair&Share).

Tips:

  • Noem je activiteit niet gewoon “Repair Café” maar voeg een naam toe (meestal is dat de plaats bv. “Repair Café Aalst” of de plaats en een tijdsaanduiding bv. “Repair Café Genk winter 2019”) 
  • Koppel jouw evenement bij voorkeur aan de pagina van jouw Repair Café. Je kunt vanuit je persoonlijke profielpagina een Facebook evenement aanmaken, maar dan zul je geen organisaties (pagina’s) kunnen aanduiden als co-organisator). Voor je bereik is het handig om partnerorganisaties aan te duiden als co-organisator…
  • Duid aan dat je Repair & Share wil volgen als je via die weg op de hoogte wil blijven van het Repair Café nieuws / Repair Cafés op de agenda

Wil het niet vlotten?

Geen nood! Neem gerust even contact op met caroline@bewustverbruiken.be, leg voor welke problemen je ervaart wanneer je een UiTdatabank-evenement wil aanmaken, vraag advies over het aanmaken van een Facebook evenement.