Terugblik op netwerkdag deelinitiatieven in Leuven

Terugblik op netwerkdag deelinitiatieven in Leuven

Op 1 februari 2020 nodigden we deelinitiatieven uit Vlaanderen en Brussel uit op een netwerkdag in Leuven. Samen met Bond Beter Leefmilieu zetten we workshops op over vrijwilligerswerking, verzekeringen, communicatie, uitleensystemen, partnerschappen, inkomstenbronnen … Even belangrijk waren informele momenten tussendoor om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Repair&Share stelde er haar nieuwe publicatie voor: een handleiding voor én door gereedschapsbibliotheken (met ondersteuning van de Vlaamse overheid, Be Planet en KBS).

De publicatie ‘De Gereedschapsbibliotheek. Handleiding voor organisatoren’ wordt ongetwijfeld een handig instrument voor het traject dat we dit jaar samen met Bond Beter Leefmilieu lopen en dat inzet op een uitbreiding van het netwerk gereedschapsbibliotheken in Vlaams-Brabant (met een ondersteuning ‘duurzame klimaat- en milieuprojecten’ van de Provincie Vlaams-Brabant). Enkele pilootprojecten uit Vlaams-Brabant tekenden alvast present op de netwerkdag.

Deelnemers

’t Smiske Asse, (ver)Maak Ledeberg, Babytheek Elzenhof, Bib der dingen Hasselt, De Werkbank Opwijk, Deelbaar Mechelen, Fietsbib Dilbeek, Fietsbibliotheek Hasselt Op Wielekes, Green Office for KU Leuven (Repair Hub), Huis DIEvers, Klusbib Mechelen, Lier Op Wielekes, Maakbar Leuven, Netwerk Bewust Verbruiken, Op Wielekes Deinze, Op Wielekes Schoten – Wijnegem, Op Wielekes Zoersel – Malle – Schilde, Relaks vzw (Babytheek / gereedschapsbib / Op Wielekes), Repair Café Zuiderkempen, Samenlevingsopbouw Antwerpen (gedeeld ruimtegebruik, samentuinen, materialenbib), Tournevie Brussel en Uitleendienst Pastory

Organisatie

Bond Beter Leefmilieu en Repair&Share