Groeiend besef over het belang deelinitiatieven

Groeiend besef over het belang deelinitiatieven

Europese studie schetst de stand van zaken en de ‘road ahead’ voor Vlaanderen

Overheden beseffen steeds meer dat deelinitiatieven een belangrijke rol spelen in het uitbouwen van een circulaire economie. Om te weten te komen hoe dat concreet in zijn werk gaat en welke steun die initiatieven nodig hebben,
werd een Europese onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek focuste onder meer op Vlaanderen. Hier lees je de bevindingen voor Vlaanderen: een overzicht van verschillende interessante projecten, spelers, tendensen en to do’s. Interessante lectuur voor iedereen die bij lokale overheden een lans wil breken voor deelinitiatieven!

Repair&Share gaf, samen met o.a. Cambio, Dégage en Peerby, input voor het Vlaamse onderdeel van dat onderzoek.

Hier kun je het rapport over deelinitiatieven in Vlaanderen downloaden getiteld ‘Flanders – foster social connections and improve accessibility of different areas in a sustainable way (making links between Commons)’

 

Zo ziet de ‘management summary’ van het rapport eruit:

 

Het Europese onderzoek kreeg de roepnaam CXC – Collaborative X Circular. Het kadert in het ESPON-onderzoeksprogramma van de Europese Commissie. De uitvoerders waren VVA Economics & Policy, ÖIR en shareNL.