Zo zag International Repair Day in Leuven eruit

Zo zag International Repair Day in Leuven eruit

Nu het tij keren

Repair&Share haalde de muzikanten van Trashbeatz naar Leuven voor International Repair Day op zaterdag 17 oktober 2020. Met hun bijzondere set van instrumenten, gemaakt uit afval, gaven de muzikanten het ritme aan van onze kleurrijke actie voor het Recht op Repareren. Op veilige afstand van elkaar scandeerden we een duidelijke boodschap: nu het tij keren, recht op repareren!

Recht op Repareren from Repair&Share vzw on Vimeo.

De circulaire stad

In circulaire wandelingen opgezet door MAAKbar ontdekten Leuvenaars en bezoekers hoe de circulaire stad vorm krijgt in deeltuinen, een gereedschapsbibliotheek, repair shops, … Kinderen experimenteerden in de nieuwe locatie van MAAKbar met upcycling in workshops van Lien Tallon / Flugzeug. Daar kwamen mensen ook “op afspraak” langs bij herstellers van het Repair Café.

Kennis delen, trends opsnuiven

In Bibliotheek Tweebronnen leerden herstellers bij over 3D-printen, de grondstoffen van elektronische apparaten, elektronica herstellen in workshops van Maakbaar Leuven i.s.m. KU Leuven. Interactieve sessies van Maakbaar Leuven & Stad Leuven in het kader van het project Sharepair gaven inzicht in digitale tools voor herstellingen, de mogelijkheden van het online platform RepairConnects.

De foto’s zijn van Hugo Delvaux voor de Stad Leuven, MAAKbar en Repair&Share. Meer foto’s vind je in ons open Facebook-foto-album.

Met dank aan de partners