Ontmoet onze nieuwe medewerker Aline Maigret

Ontmoet onze nieuwe medewerker Aline Maigret

Mogen we je voorstellen: de nieuwe medewerker van Repair&Share en onze trekker van het Europese Sharepair-project Aline Maigret.

Aline groeide op waar Samber en Maas samenvloeien. Je treft haar nu dichterbij de Schelde en de Leie.

Ze behaalde een Master in Milieubeleid- en management in Zweden, vlakbij Malmö — een regio waar Repair Cafés erg actief zijn. Daarna werkte ze enkele jaren voor een Europese consumentenorganisatie, waar ze de Ecodesign en Ecolabel regelgeving voor huishoudelijke producten opvolgde. Verwacht nu niet meteen dat Aline daarom superbehendig is in het gebruik van een stofzuiger en een wasmachine. In haar moedertaal is daar een treffend gezegde voor: “les cordonniers sont les plus mal chaussés” (schoenmakers dragen de slechtste schoenen). Maar je mag er wel van uitgaan dat ze de EU-bubbel kent en ervaring heeft met politiek lobbywerk.

Aline gelooft in de kracht van mensen om het overmatige gebruik van grondstoffen te verminderen. Repareer- en deelinitiatieven zijn volgens haar een belangrijke opstap naar een sociale circulaire economie.

Aline zal vooral werken op het Sharepair-project, maar ze zit ook klaar om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Repair&Share als organisatie en aan onze inspanningen op het vlak van beleidsbeïnvloeding.

Welkom Aline!