Online workshop ‘civil society in standardisation’ 15 december

Online workshop ‘civil society in standardisation’ 15 december

In samenwerking met ECOS zet Repair&Share de workshop ‘civil society in standardisation’ op. Die focust op de betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld bij het maken van productnormen, met een case study over reparatie in België.

ECOS is een Europese milieuorganisatie die focust op standaardisatie; Repair&Share ondersteunt de brede reparatiesector in Vlaanderen. Samen onderzoeken we hoe het ontwikkelen van normen kansen schept voor repareren. Daarbij wisselen we graag informatie uit met onze collega’s.

Programma

Om meer en beter te repareren, zijn goede productnormen of standaarden belangrijk. Denk aan de mate waarin toestellen demonteerbaar en repareerbaar zijn of de beschikbaarheid van wisselstukken. In deze workshop bespreken we hoe deze standaarden tot stand komen. We zoomen in op volgende topics:

  • Waarom is het belangrijk dat het maatschappelijk middenveld inspraak heeft in het ontwikkelen van productnormen?
  • Wat is de rol van ngo’s / middenveldspelers in het proces van standaardisatie?
  • Het samenspel van normen en beleid in de praktijk: case study rond reparatie in België. Repair&Share presenteert resultaten van een bevraging van de repair sector in Vlaanderen uitgevoerd door Möbius (najaar 2020) over de drempels en hefbomen die professionele herstellers zien met betrekking tot herstel in een circulaire economie. Welke resultaten kunnen we vertalen naar beleidsaanbevelingen rond productnormen?

 

Deelnemen

  • Wanneer: 15 december 2020, 09:30 > 12:30 CET
  • Waar: online
  • Voertaal: Engels, met simultaanvertaling naar het Frans en het Nederlands
  • Inschrijven: kan via dit online formulier

 
On ecostandard.org you’ll find information on the workshop in English