Burgerschool Oost-Vlaanderen – online editie

Burgerschool Oost-Vlaanderen – online editie

Coaching, netwerking en ondersteuning voor burgerinitiatieven die werken aan een duurzame wereld

Wat

Voor elke (sociaal) ondernemer staan er heel wat ondersteuners, incubatoren en acceleratoren klaar die helpen met businessplanning en impact vergroten. Burgerinitiatieven die (enkel) een sociale en maatschappelijke impact nastreven en getrokken worden door vrijwilligers, hebben met De Burgerschool hun eigen netwerk.

De Burgerschool schept een stimulerend kader waar burgerinitiatieven elkaar helpen. Netwerking, peer-to-peer inspiratie en kennisdeling onder elkaar staan centraal. Daarnaast staan De Transformisten en Repair&Share er klaar om burgerinitiatieven professioneel te ondersteunen met de juiste coaching, ervaring en kennis. Bovendien maken de deelnemende burgerinitiatieven kans op een klein opstart- of ondersteuningsbudget. Zo wordt de Burgerschool een “incubator voor burgerinitiatieven”.

Voor wie

De Burgerschool is er voor burgerinitiatieven die inzetten op duurzaamheid.
Burgerinitiatieven zijn initiatieven voor en door burgers. Ze gaan verder dan een individuele nood en zetten in op collectiviseren van oplossingen. Indien er een verdienmodel ontwikkeld wordt, staat dit altijd ten dienste van de missie van het initiatief.
Burgerinitiatieven gericht op duurzaamheid zetten in op het verduurzamen van de samenleving. We richten ons met de burgerschool op initiatieven die zich organiseren rond leefbaarheid, commons, mobiliteit, klimaat, consumptie, voeding … als kern of als belangrijk onderdeel van hun activiteiten.

De Burgerschool 2021 richt zich in eerste instantie op initiatieven in Oost-Vlaanderen. De Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt dit traject. Omdat het een online editie is, stellen we de sessies ook graag open voor initiatieven uit andere regio’s. Elk Oost-Vlaams project krijgt (indien gewenst) op het einde van het traject een persoonlijk coachingsgesprek en kan kans maken op een kleine financiële ondersteuning.

Open aanbod

We raden aan om het hele traject te doorlopen. Ook als je slechts 1 of enkele avonden kan deelnemen, ben je echter welkom. Wel vragen we engagement om zelf informatie over je project te delen en om de Burgerschool ook bekend te maken in je netwerk.

Aanmelden / Programma / Updates

Meer informatie vind je op de site van De Transformisten

Een initiatief van

De Transformisten en Repair&Share met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen