Gezocht: Repair Cafés die Repair Teens willen ontvangen

Gezocht: Repair Cafés die Repair Teens willen ontvangen

Wil je met jouw Repair Café meer jongeren bereiken, maar weet je niet goed hoe je dat kunt aanpakken? Dan is deze oproep zeker iets voor jullie!

Repareren: (n)iets voor jongeren?

Dat iets herstellen uitdagend en leuk is, daar zijn de Repair Cafés het mooiste bewijs van. Elke hersteller zal beamen dat repareren je creativiteit prikkelt, je uitdaagt om na te denken en te experimenteren. Repareren past bovendien helemaal in de circulaire economie van de toekomst. Helaas zien we de voorbije jaren dat de kennis en de cultuur om kapotte spullen te repareren steeds minder aanwezig zijn bij jongere generaties. Velen hebben nog nooit van een Repair Cafés gehoord of denken dat dit niets voor jongeren is. Daar willen we met Repair&Share verandering in helpen brengen. 

Repair Teens

Samen met Hogeschool VIVES, Bemas, POM en verschillende hogescholen en bedrijven, zetten we onze schouders onder het project Repair Teens. Dit project wil 12- tot 14-jarigen enthousiasmeren voor onderhoud en herstel als alternatief voor de wegwerpcultuur. Met Repair&Share willen we via dit project ook leren hoe we jongeren warm kunnen maken om mee te doen aan Repair Cafés. 

Repair Cafés gezocht

Binnen dit project zijn we nu op zoek naar Repair Cafés waar me met een groepje jongeren langs mogen komen. De bedoeling is dat jongeren de sfeer van een Repair Café kunnen opsnuiven en kunnen ervaren hoe leuk en uitdagend repareren is. Wat zoeken we concreet:

  • Repair Café groepen uit West- of Oost-Vlaanderen
  • die in het in het voorjaar en de zomer van 2021 (later mag eventueel ook)
  • één keer een groepje van 5 à 8 jongeren tussen 12 en 14 jaar willen ontvangen 
  • en een korte rondleiding willen geven op het Repair Café en de jongeren laten zien hoe uitdagend en leuk repareren kan zijn

We bereiden het bezoek met jullie voor en bekijken uiteraard wat voor jullie praktisch haalbaar is qua timing en corona-maatregelen. Het bezoek kan tijdens, net voor of net na het Repair Café georganiseerd worden. Of eventueel op een andere moment als jullie dat makkelijker lijkt. 

Interesse?

We beseffen heel goed dat het nu moeilijk is om in te schatten of je Repair Café zal kunnen doorgaan en onder welke voorwaarden. Dat zullen we met z’n allen moeten afwachten. Toch zouden we graag zo snel mogelijk weten welke Repair Cafés interesse hebben om mee te doen. Wanneer en hoe, dat zien we dan later wel.

Heb je interesse of vragen? Stuur een mailtje naar rosalie@repairshare.be