Repair Teen wordt hersteller bij Repair Café Oudenaarde

Repair Teen wordt hersteller bij Repair Café Oudenaarde

Zaterdag 4 september brachten 5 jongeren van het Repair Teens project een bezoek aan Repair Café Oudenaarde. De jongeren kwamen een half uurtje voor de start van het Repair Café aan. Ze kregen eerst wat uitleg over de werking van het Repair Café en een aantal principes over veilig repareren.

Daarna schoven de jongeren bij de elektroherstellers aan tafel. Daar mochten ze onmiddellijk de handen uit de mouwen steken. De herstellers gaven de jongeren de opdracht om te proberen de toestellen open te krijgen. Ze merkten algauw dat dat niet altijd evident is. Ook daagden de herstellers de jongeren uit om mee na te denken over wat de oorzaak van het defect zou kunnen zijn en hoe ze dat zouden kunnen oplossen.

Wat later hielpen de jongeren hielpen ook een bezoeker met een lekke fietsband.

Een nieuwe hersteller

Voor vrijwilliger Koen Reynders was het een heel fijne ervaring:

“De begeleiding van de jongeren door de herstellers verliep heel organisch en vlot. De jongeren dachten en deden volop mee. Niemand heeft zich verveeld ! Dit is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Het bezoek van de Repair Teens leverde Repair Café Oudenaarde zelfs een extra herstel-vrijwilliger op. Eén van de jongeren was immers zo enthousiast dat hij ook op onze toekomstige Repair Cafés wil meehelpen.”

Repair Teens in jouw Repair Café?

Ook de Repair Cafés van Roeselare, Scheldeleie, Oostende, Brugge, Gent en Wachtebeke kregen dit jaar al Repair Teens op bezoek.

Om een groep Repair Teens te ontvangen in je Repair Café, heb je niet veel nodig: enkele herstellers die graag jongeren op sleeptouw nemen en genoeg kapotte voorwerpen om te repareren. Een Repair Teens coach helpt tijdens het Repair Café met de begeleiding van de jongeren.

Interesse? Neem contact op met rosalie@repairshare.be.

 

Repair Teens bij Repair Café Scheldeleie in Nazareth (foto: Repair&Share)