Gratis klimaatfestival Gent aan Zee

Gratis klimaatfestival Gent aan Zee

Op zondag 8 mei vindt het gratis klimaatfestival ‘Gent aan Zee’ plaats. Tijdens het festival leer je heel wat initiatieven en organisaties kennen die ons klimaat een warm hart toedragen, en die ervoor zorgen dat de zee voorlopig geen kans maakt in Gent. Kom zeker eens langs, het wordt een zomerse dag met gratis workshops, een inspirerende infomarkt, (h)eerlijk eten en drinken en een vleugje zomermuziek. 

 

Laat je spullen herstellen op het Repair Café

Is je lievelingstrui gescheurd? Kraakt je fiets onheilspellend of weigert je stofzuiger dienst? De herstellers van het Repair Café repareren met plezier je kapotte spullen.

Helemaal gratis, tenzij er nieuwe materialen nodig zijn om de herstelling uit te voeren. Een vrije bijdrage is altijd welkom. 

Duur: doorlopend van 13h30 tot 18h30 

Organisatie: Gents MilieuFront

Vooraf inschrijven is niet nodig.

 

Repair Teens van dienst

De herstellers van het Repair Café kunnen altijd extra hulp gebruiken. Jonge techneuten van 12 tot 14 jaar zijn welkom om een handje toe te steken en heel veel bij te leren.

Duur: 90 minuten (workshop van 14h tot 15h30 uur of van 15h30 tot 17h)

Organisatie: VIVES Hogeschool/Repair&Share

Schrijf je hier in voor de workshop

 

Repair&Share 

Wij hebben een stand op de infomarkt, een plaats waar je gezellig kunt snuisteren tussen verschillende organisaties die rond duurzaamheid werken. Kom meer te weten over het Recht op Repareren en waag je aan een van onze repair challenges.

Praktische info

Het klimaatestival gaat door op zondag 8 mei van 12h tot 20h op de Bijlokesite in Gent. Inkom is gratis. Alle info en nog méér redenen om naar Gent aan Zee te komen, vind je op https://stad.gent/nl/groen-milieu/nieuws-evenementen/klimaatfestival-gent-aan-zee-2022