Vrijwilligersvacature: Maak een Repair Escape Game

Vrijwilligersvacature: Maak een Repair Escape Game

Hou je van een creatieve uitdaging? Kun je lasercutten en 3D-printen of wil je het graag leren? Dan is deze vrijwilligersjob iets voor jou!

Om het thema repareren dichter bij jongeren te brengen, wil Repair&Share een escape game maken. De game laat jongeren ervaren dat repareren een uitdagende en leuke activiteit kan zijn. Tijdens het spel ontdekken jongeren ook wat repareren moeilijk of makkelijk maakt en denken ze na over product design, foutdiagnose, werken met het juiste gereedschap,… 

Op basis van een ontwerp van RepairTogether, maakten we samen met het Fablab van de Arteveldehogeschool in Gent een prototype van de game. De game ziet eruit als een ingenieuze houten materiaalkoffer vol puzzels, verborgen vakjes, ingenieuze sloten, gereedschap,… Nu willen we verschillende exemplaren van de game maken. En daarvoor zoeken we enkele helpende handen.

Wat BIEDEN WE?

  • een gratis basisopleiding lasercutting en 3D-printing, die je meteen in de praktijk kunt oefenen
  • leuk en creatief vrijwilligerswerk met een concreet en tastbaar resultaat
  • de kans om jongeren te sensibiliseren rond het thema repareren 
  • indien gewenst, kun je een vrijwilligersvergoeding van €18 per halve dag krijgen, met een maximum van €36 per dag

Wat verwachten we van jou?

  • je neemt deel aan de basisopleiding lasercutting en 3D-printing. Die gaat door op woensdag 26 oktober, om 13u30, in het Fablab van de Arteveldehogeschool, Voetweg 66, 9000 Gent
  • je engageert je om minstens 1 escape game te maken. Het maken van 1 game neemt 3 à 4 dagen in beslag.
  • het maken van de escape games gebeurt in het Fablab van de Artevelde Hogeschool, tijdens de openingsuren van het Fablab. Dit is: op weekdagen, van 9u tot 17u. In overleg kan eventueel ook op weekavonden gewerkt worden. Weekendwerk is niet mogelijk.
  • je kiest je werkdagen zelf, maar de game moet wel klaar zijn voor eind januari 2023

Interesse?

Deze vacature is ondertussen ingevuld. 

Heb je nog een vraag? Contacteer rosalie@repairshare.be