Maak Maart, de kracht van kleding herstellen

Maak Maart, de kracht van kleding herstellen

Maak Maart is een campagne die de kracht en schoonheid van textielherstel in de verf zet. Een hele maand lang laten we zien hoe makkelijk we onze kleding kunnen herstellen, upcyclen of beter onderhouden. Zo dragen we zorg voor onze kleding en zetten we stapjes richting een circulair model voor textiel.

DE NOOD IS HOOG

De mode-trein gaat meedogenloos snel en de kosten die dat met zich meebrengt zijn hoog. Denk maar aan de arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders in India of Bangladesh, de honderden liters water die nodig zijn voor het produceren van een t-shirt of jeansbroek, de chemicaliën en microplastics die in het milieu terecht komen, of de steeds grotere wordende afvalberg bestaande uit afgedankte kleding.

DE KRACHT VAN HERSTEL

We willen de liefde voor onze spullen laten opflakkeren. Herstellen is een krachtige daad met tal van financiële en ecologische voordelen. Herstellen kan bovendien ook zeer mindfull zijn, een manier om te vertragen en waarde te geven aan dat wat belangrijk is.

Het internet staat vol met tutorials en inspiratie voor herstellen van allerhande soorten kleding, zowel voor beginners als gevorderden. Wij zullen in de maand maart diverse herstellers, ateliers en hersteltechnieken in de kijker zetten. We willen iedereen warm maken om samen met ons meer kleding te herstellen.

Doe je mee? Hou onze website of sociale media in de gaten!


Deze campagne valt onder de bestaande internationale bewegingen #MendMarch en #MarchIsForMending.
In Vlaanderen wordt Maak Maart gefinancierd met steun van de Vlaamse Overheid.