Geslaagd trefmoment voor Repair Cafés Oost-Vlaanderen

Geslaagd trefmoment voor Repair Cafés Oost-Vlaanderen

Op 7 oktober 2023 ging het Trefmoment voor Repair Cafés uit de provincie Oost-Vlaanderen door. 40 vrijwilligers uit 12 verschillende Repair Cafés kwamen bijeen in De Pastory in Gent. Daarmee was de helft van alle Oost-Vlaamse Repair Cafés vertegenwoordigd.

Het werd een interessante uitwisseling tussen erg diverse initiatieven. Er waren zowel Repair Cafés in opstart als Repair Cafés die al meer dan 10 jaar actief zijn, groepen die bewust kleinschalig blijven tot initiatieven die per editie meer dan 100 deelnemers over de vloer krijgen, rondreizende Repair Cafés en groepen die telkens op dezelfde locatie herstellen,…   Op het programma stonden workshops over 3D-printen, koffiezetapparaten herstellen, jeansbroeken herstellen, jongeren bereiken en omgaan met drukte op het Repair Café. 

Het Trefmoment voor Repair Cafés in Oost-Vlaanderen was een initiatief van Repair&Share in samenwerking met Gents Milieufront, Repair Café Eeklo, IDM, Repair Café Oudenaarde en Repair Café Schelde-Leie. Met steun van de Vlaamse Overheid.