In de spotlight: Repair Café Vilvoorde

in de spotlight: repair café vilvoorde

Repair Cafés installeren opnieuw een cultuur van herstellen in de samenleving. Ze voorkomen een hoop afval en CO2-uitstoot en creëren ruimte voor ontmoeting in de buurt. Daarom zetten we elke maand een Repair Café ‘in de spotlight’. Deze maand: Repair Café Vilvoorde.
(c) Repair&Share
Het Repair Café Vilvoorde viert op zaterdag 11 november 2023 haar 100ste editie. Dat wilden wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Wij gingen met hen in gesprek over de weg die ze tot nu toe al hebben afgelegd.
 

ONTSTAANSGESCHIEDENIS

Het allereerste Repair Café in Vilvoorde vond plaats op 14 juni 2014. De werking is ontstaan vanuit de armoede-organisatie (W)-armkracht met de ambitie om samen de afvalberg te verkleinen. Met die ingesteldheid hebben de vrijwilligers van Vilvoorde intussen al bijna 2000 voorwerpen van de afvalberg gered. 

Het is dus zo goed als zeker dat de kaap van de 2000 herstellingen komende zaterdag 11 november overschreden zal worden. “Wij kunnen alvast verklappen dat wie die 2000ste herstelling aan zijn broek heeft, op een verrassing zal kunnen rekenen”, aldus Luk Hollebecq, één van de bezielers van het Repair Café Vilvoorde.

"Het allereerste Repair Café in Vilvoorde vond plaats op 14 juni 2014. Na bijna 10 jaar, 99 edities en nét geen 2000 herstellingen later bestaat ons team uit 19 vrijwilligers."

TIPS VAN REPAIR CAFÉ VILVOORDE

Met 19 vrijwilligers draait Repair Café Vilvoorde op volle toeren. Organisatoren Luk en Josée voerden geregeld promo waardoor de organisatie gestaag groter is geworden. “We bezorgen flyers en posters aan lokale organisaties, zoals de bibliotheek van Vilvoorde, het OCMW, Kind & Gezin, maar ook scholen, SAAMO,… Verder hebben we vanaf de start al onze activiteiten aangekondigd via Facebook, de Repair Café agenda, onze eigen website en via de website van de stad. We willen vooral benadrukken dat iedereen welkom is op het Repair Café”, zo licht Luk de promo-strategieën van RC Vilvoorde toe.

De 100ste editie van Repair Café Vilvoorde vindt plaats op zaterdag 11 november 2023 om 10h in recreatiecentrum De Far. Proficiat aan het hele Vilvoordse Repair-team met deze jubileumeditie! Klik hier voor meer info.