Fair Fashion Fest Gent 2024

Duurzame en circulaire mode op Fair Fashion Fest 2024 in Gent

Het meest duurzame modefestival in Gent is terug van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april. Op de zesde editie van het Fair Fashion Fest installeren Repair&Share en de Transformisten een circular hub, waar alles in het teken staat van herstel en hergebruik. Welkom!

Het Fair Fashion Fest start op vrijdag 26 april met een concert van Baba Zula. Op zaterdag 27 en zondag 28 april staan er workshops, expo’s, modeshows, talks, een ethische modemarkt en andere activiteiten rond duurzame mode op het programma. Zoals steeds wordt Fair Fashion Fest een leuke en leerrijke ervaring voor alle leeftijden.

Speciaal voor het Fair Fashion Fest Gent installeren De Transformisten en Repair&Share een circulaire hub in het Industriemuseum waar alles draait rond hergebruik en herstel.

PROGRAMMA Circular hub

Repair Café textiel

Zaterdag 27 april van 13h tot 16h

Vrijwillige herstellers van het Gents Milieufront en Refu Interim staan klaar om je te helpen met herstellingen aan kleding en ander textiel. Dat kan helemaal gratis, tenzij je een nieuwe rits of een ander wisselstuk nodig hebt. Een vrije bijdrage voor de werking van de Repair Cafés is steeds welkom.

In samenwerking met: Gents Milieufront en Refu Interim

Workshop pimp je kleding

Zaterdag 27 april van 14h tot 17h

Breng een t-shirt, tote bag of ander kledingstuk mee om te pimpen! DRAAD toont hoe je kunt werken met een snijplotter om kleren te personaliseren met een eigen tekst of een leuk ontwerp. Zo geef je jouw textiel op een creatieve manier een tweede leven!

In samenwerking met: DRAAD

Workshop kleding herstellen

zondag 28 april van 13h tot 17h

Tijdens deze workshop leert BoHo Atelier je verschillende technieken om je eigen kledingstukken zichtbaar of onzichtbaar te herstellen, met of zonder naaimachine. Geen voorkennis vereist.

In samenwerking met: BoHo Atelier | Max. 2 stuks per persoon

De kledingketting

doorlopend op Zaterdag 27 april en zondag 28 april

Je kast opruimen en anderen verrassen met kleren die je niet meer draagt? Je garderobe opfleuren zonder een cent uit te geven? Buren leren kennen? Ontdek hoe je kunt deelnemen aan een kledingketting of hoe je zelf een kledingketting opstart. Wil je horen van ervaren initiatiefnemers hoe zij het aanpakken? 

Samen dromen over een kledingketting in elke buurt, op ieders maat? Kom dan naar de inspiratiesessie van 14h30 tot 15h.

In samenwerking met: The Clothing Loop

Tips & weetjes

doorlopend op Zaterdag 27 april en zondag 28 april

Gewoon even rondkijken in de circular hub van Fair Fashion Fest kan ook. Je krijgt er allerlei tips en weetjes mee om de kleren in je kleerkast nog langer te koesteren.

PRAKTISCH

Wanneer – Zaterdag 27 april en zondag 28 april van 13u tot 18u 

Waar – De Circular Hub vind je in het Industriemuseum, Minnemeers 10, 9000 Gent. Bezoek je graag alle activiteiten van het Fair Fashion Fest? De 2de locatie, De Centrale in de Kraankindersstraat 2, is op 4 minuten wandelen van het Industriemuseum.

Deelnemen – Alle activiteiten van Fair Fashion Fest Gent zijn gratis en zonder reservatie.

Partners – Fair Fashion Fest is een initiatief van Gent Fair Trade in samenwerking met Stad Gent, Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum, Industriemuseum Gent en De Centrale

De circulaire hub van Fair Fashion Fest is een initiatief van De Transformisten en Repair&Share in samenwerking met Gents MilieuFront (GMF), BoHo Naaicafé, Draad.Lab, The Clothing Loop en HERW!N. Met steun van de Vlaamse overheid in het kader van het Repair&Share project ‘Van Naald tot Draad’.