Repair Locale uit de startblokken

Repair Locale uit de startblokken

De circulaire hubs uit het Circulair Werk(t)!-netwerk zorgen voor een lokale uitbouw en verankering van sociaal en circulair ondernemerschap. Ze worden sinds 2021 financieel ondersteund door het Departement Werk en Sociale Economie. De aanvraag van de hub ‘Repair Locale’ werd recent goedgekeurd. Alvast goed nieuws dus. Met deze Vlaamsbrede hub ‘Repair Locale’ ondersteunen promotoren Repair&Share en Herw!n de werking van 7 lokale hubs, specifiek voor herstel van producten. De focus ligt op herstel van alle productstromen, met enkele specifieke pilootprojecten rond herstel van elektro.

In de komende maanden brengt Repair&Share samen met Herw!n de noden, barrières en kansen van de lokale hubs en sociale-economiespelers in kaart, als eerste stap in het project. Nadien worden relevante lokale partners betrokken om gezamenlijk het herstel van producten een boost te geven.

Onze contactpersoon is projectcoördinator Brecht Vanhecke van Repair&Share. Je kan Brecht bereiken op 0490 44 29 53 of brecht@repairshare.be.