Trefmoment voor Repair Cafés uit Vlaams-Brabant

Trefmoment voor Repair Cafés uit Vlaams-Brabant

We nodigen alle onthaal-, organisatie- en herstelvrijwilligers van Repair Cafés in Vlaams-Brabant uit voor een gezellig en interessant uitwisselingsmoment.  We ontmoeten elkaar in Maakleerplek Leuven, de thuisbasis van Maakbaar Leuven en MAAKbar, met deelateliers, een gereedschapsbib, een textiel- en een elektro repair hub, een high tech lab,…

Wil je deze inspirerende plek ontdekken, andere Repair Café vrijwilligers leren kennen en tips uitwisselen over jullie werkingen? Schrijf je dan snel in!

Wanneer

Zaterdag 25 mei, van 12u30 tot 16u45.

Waar?

Maakleerplek, Stapelhuisstraat 13-15, 3000 Leuven

-> Dat is op tussen de 10 en 15 minuten wandelen van het station van Leuven.

-> Je kunt ook afspreken om te carpoolen. Laat via deze link weten of je passagiers kunt meenemen, of met iemand wilt meerijden.

Wat staat er op het programma?

12u30 – Onthaal met soep en quiche

13u15 – Kennismaking en Rondleiding in Maakleerplek
We leren elkaar kennen, ontdekken de verschillende initiatieven die in de Maakleerplek gehuisvest zijn en hoe de Leuvense Repair Cafés hier samenwerken met lokale ondernemers.

14u – Workshopronde 1 (kies 1 workshop bij inschrijving)

 • Elektroherstel
  Tips & tricks rond het repareren van koffiemachines en stofzuigers – door Maakbaar Leuven
 • Textielherstel
  Tips & tricks rond het herstellen van slijtage aan jeansbroeken, ritsen,…- door MAAKbar
 • 3D Printen
  Ontdek de mogelijkheden van 3D Printen voor herstellingen op het Repair Café. Naast enkel voorbeelden en een korte uitleg, leer je in deze hands-on sessie een 3D object maken en/of downloaden en hoe je die klaarmaakt voor een 3D printer. Hiervoor heb je een laptop, lader en externe muis nodig. Breng die dus mee.

15u30 – Workshopronde 2 (kies 1 workshop bij inschrijving)

 • Hoe kun je jongeren bij het Repair Café betrekken
  Inspirerende voorbeelden en ervaringsuitwisseling met Repair Cafés die experimenteerden met het betrekken van jongeren – door Repair&Share
 • Hoe maak je het Repair Café aangenaam voor de bezoekers
  Inspirerende voorbeelden en creatieve brainstorm over het organiseren van een vlotte bezoekersflow en ‘wachtverzachters’- door Avansa Oost-Brabant en Maakbaar Leuven

16u30 – Groepsfoto en Repair Verhalen
Enkele schrijvers van de Opleiding Creatief Schrijven van de SLAC sprokkelen doorheen de namiddag mooie, grappige of ontroerende Repair Verhalen.

Inschrijven

Deelnemen is gratis. We vragen wel om in te schrijven voor 20 mei 2024. Dat kan via het formulier hieronder.

Organisatie

Het trefmoment voor Repair Cafés in Vlaams-Brabant is een initiatief van Repair&Share, Avansa Oost-Brabant, Maakbaar Leuven, MAAKbar, Avansa Halle-Vilvoorde. Met steun van Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.