Trefmoment voor Repair Cafés in de Maakleerplek

Trefmoment voor Repair Cafés in de Maakleerplek

Op 25 mei 2024 ging het Trefmoment voor de Repair Cafés van Vlaams-Brabant door. 23 deelenemers van 12 Repair Café groepen verzamelden in de Maakleerplek in Leuven.
Foto’s: Repair&Share, Avansa Oost-Brabant, Maakbaar Leuven

Na een gezellige kennismaking met soep en quiche, gidste MAAKbar ons langs de labs en hubs van de Maakleerplek. We maakten kennis met de gereedschapsbibliotheek en het HighTechlab waar iedereen welkom is om dingen te komen ontwerpen en maken. In de Elektro Repair Hub kunnen mensen op vaste momenten elektro komen herstellen met vrijwilligers van Maakbaar Leuven. In het textiellab organiseert MAAKbar Textiel Repair Cafés en workshops en opleidingen rond textielherstel.

Daarna verdiepten we ons in stofzuigers herstellen, tips en tricks voor textielherstel of 3D-printen. Ook wisselden we ideeën uit over jongeren betrekken bij Repair Cafés en over manieren om de bezoekersflow vlot te laten verlopen en de wachttijd aangenamer te maken voor bezoekers.

Schrijvers van SLAC sprokkelden doorheen de namiddag anekdotes om er herstel-gedichten, -brieven en -verhalen van te maken. En een VLOG-team van Avansa Oost-Brabant maakte een leuke videoreportage.

Kortom, een geslaagde, inspirerende en gezellige bijeenkomst. 

Het Trefmoment voor Repair Cafés van Vlaams-Brabant is een initiatief van Repair&Share vzw ism Avansa Oost-Brabant, Avansa Halle-Vilvoorde, MAAKbar en Maakbaar Leuven.