International Repair Day 2022

International Repair Day valt dit jaar op zaterdag 15 oktober. Opnieuw staat het belang van repareren wereldwijd in de kijker. Repareren is niet alleen goed voor het klimaat, het zorgt ook voor lokale jobs en een veerkrachtige economie.

Daarom roepen we onder de noemer ‘Repair Everywhere‘ op om in de week van 8 tot en met 16 oktober overal te repareren: op school, bij organisaties en verenigingen, op dorpspleinen en stadsmarkten, in bibliotheken,… Ons doel: samen werk maken van een circulaire, klimaatvriendelijke en veerkrachtige samenleving.

WAT KAN JIJ DOEN?

Wij ontwikkelden voor diverse doelgroepen een aantal kant-en-klare toolkits. Vol met tips, inspiratie, handleidingen en communicatiemateriaal.

Repair&Share biedt bovendien ondersteuning bij de organisatie van Repair Cafés of workshops. Vul dit formulier in en wij kijken hoe we je verder kunnen helpen.

DOE JE MEE?

Schitterend! Om aan te tonen waar in België overal gerepareerd wordt, komt er op onze website een overzicht van alle activiteiten rond International Repair Day 2022. 

  • Registreer hier jouw activiteit, dan zetten we het op de kaart.
 
  • Gebruik bij de communicatie op social media de hasthags #RepairDay en #RepairEverywhere.

Overweeg je om een activiteit te organiseren voor Repair Everywhere, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is het zeker een goed idee om dat samen met andere organisaties te doen. Inspiratie nodig? Deze tips helpen je op weg.

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar rosalie@repairshare.be of kim@repairshare.be

CouNTDOWN TILL INTERNATIONAL REPAIR DAY