#MAAKMAART EVENT IN BERCHEM

Samen met Naai.Punt en De Transformisten halen we alles uit de kast voor een gezellig event over textiel op zaterdag 25 maart 2023. Kom naar het Buurthuis Posthof in Berchem om samen met ons de #MaakMaart campagne te vieren.

PROGRAMMA

REPAIR CAFÉ TEXTIEL
13U-16U

Kom je favoriete kledingstukken samen met de vrijwilligers van het Repair Café herstellen. Helemaal gratis, maar een vrije bijdrage is altijd welkom. Gelieve enkel kleine herstellingen mee te brengen en maximum 2 stuks per persoon.

WORKSHOP OVER EERLIJKE MODE – COMMUNITY SESSIE DOOR DE TRANSFORMISTEN
15U30-16U30

In deze workshop luisteren we naar de inzichten van Sara Ceustermans en Annelies Boelens over eerlijk en duurzaam textiel. Nadien gaan we samen aan de slag: hoe maken we onze kleerkast duurzamer? Waar vinden we betrouwbare informatie over de modesector en over modemerken? Hoe kunnen we samen aan de kar duwen voor een circulaire textielsector? 

  • Sara Ceustermans (Schone Kleren Campagne Vlaanderen) vertelt ons over de inspanningen om de modewereld transparanter en eerlijker te maken, voor de mens en voor de planeet.
  • Annelies Boelens (Naai.Punt) neemt ons mee in de wondere wereld van hestellen. Zij vertelt hoe we vaardigheden als naaien en herstellen kunnen leren en (her)waarderen. 
MAAK KENNIS MET NAAIPUNT
13U-16U30

Ontdek de werking en ateliers van Naai.Punt in Buurthuis Posthof. Snuister rond in het gezellige winkeltje met eigen producten, tweedehandskleding, recup naaigerief en stoffen aan voordelige prijzen.

MAAK MAART CHALLENGES & WIN!
13U-16U30

Doe mee, test je kennis en vaardigheden over herstellen en maak kans op een zelfontworpen tas van Naai.Punt.

LANCERING KLEDINGKETTINGRUIL
13U-17U

Naai.Punt lanceert een nieuw concept in de buurt: de kledingkettingruil. Dit is een laagdrempelige manier om kleding met elkaar te ruilen. Er gaan een of meerdere tassen rond met kleren waaruit je kan kiezen. Wat je zelf niet meer draagt, stop je er gewoon bij! Je kan op 25 maart doorlopend informatie vragen, inschrijven ter plekke of later via mail.

HAPJES EN DRANKJES
13U-17U

Drankjes en hapjes beschikbaar voor eerlijke prijzen bij Buurthuis Posthof

PRAKTISCH

Wanneer? Zaterdag 25 maart 2023 van 13U to 17U

Waar? Buurthuis Posthof (Patriottenstraat 62, 2600 Antwerpen)

Dit event is gratis. Wil je deelnemen aan de workshop over eerlijk textiel, schrijf je dan hieronder in. 

OVER DE ORGANISATOREN

Naai.Punt is een plaats die uitnodigt tot is een plaats waar wordt nagedacht over textiel, waar we streven naar duurzaamheid en samen inzetten op een ecologische samenleving.

Repair&Share wil dat iedereen toegang heeft tot kwalitatieve en betaalbare producten. De organisatie wil dat spullen lang meegaan en repareerbaar zijn en zoveel mogelijk gedeeld worden. Daarom ondersteunt Repair&Share herstellers, herstelinitiatieven zoals Repair Cafés en uitleendiensten van werkmateriaal. 

 
De Transformisten is een community van burgers en (burger)organisaties die actief initiatieven nemen om een economie van genoeg in de praktijk te brengen. De campagnes en activiteiten van De Transformisten stimuleren het langer gebruiken, hergebruiken, herstellen en delen van spullen.
 

INSCHRIJVING WORKSHOP

A webform by Podio - click here to get yours
#MAAKMAART IS EEN CAMPAGNE VAN REPAIR&SHARE MET STEUN VAN DE VLAAMSE OVERHEID.