FIETSREPARATIES​
FIETSREPARATIES​

Platte band, ratelende fietsketting of versleten remblokjes? Je ijzeren ros heeft het soms zwaar te verduren, maar met de nodige zorg kan jouw fiets je nog kilometers rijplezier bezorgen. We geven hier een overzicht van alle herstel- en onderhoudsmogelijkheden voor fietsen in Vlaanderen en Brussel.

zelf aan de slag

De reparatiehandleidingen van iFixit zijn handige hulpmiddelen om stap voor stap je fiets terug baanklaar te maken. Je vindt er manuals voor diverse merken, onderdelen en accesoires.

Wil je het graag zelf doen, maar kan je toch wat advies gebruiken? Dan kan je terecht bij een DIYfietsatelier waar je kan rekenen op expertise, werkbanken en materiaal. Hieronder vind je een overzicht:

Er is bovendien een groot aanbod aan opleidingen voor beginnende en gevorderde fietsherstellers in Vlaanderen en Brussel. Vind een opleiding via onderwijskiezer.be of vind een centrum voor volwassenenonderwijs op de website van Vlaanderen

basis onderhoud

Beter voorkomen dan genezen – dat geldt ook voor de conditie van jouw fiets! Een goed onderhoud is dan ook essentieel. We helpen je op weg met de volgende tips:

laten herstellen

Laat jij het herstel- en onderhoudswerk liever aan iemand anders over? Dan kan je op heel wat plekken terecht. Bij de meeste Repair Cafés in Vlaanderen staan vrijwillige reparateurs klaar om je fiets weer op orde te zetten. Zo kan 86% van de fietsen die binnengebracht worden op het Repair Café met succes hersteld worden. Dat loont toch de moeite, niet?

Is er binnenkort geen Repair Café in jouw buurt? Dat kan je ook terecht bij een van de 1250 professionele fietsherstellers in Vlaanderen. We verzamelden alle herstelpunten op een handige kaart zodat jij snel de hersteller vindt die je nodig hebt! Sommige herstellers komen ook aan huis of op het werk en herstellen je fiets ter plaatse.