repair escape game
repair escape game

Met de Repair Escape Game maken deelnemers op een speelse manier kennis met de circulaire economie. Door puzzels op te lossen, foutcodes te analyseren, het juiste gereedschap te gebruiken en logisch en out-of-the-box te denken, kunnen deelnemers een kapotte luidspreker repareren. 

Zo ontdekken ze dat repareren niet altijd eenvoudig, maar wel leuk en uitdagend kan zijn. Repareren is een belangrijk aspect van de circulaire economie. Door onze spullen vaker te (laten) herstellen – in plaats van te vervangen – kunnen we veel afval, CO2-uitstoot, grondstoffen en energie besparen.

De Repair Escape Game kan van 8 januari tot en met 31 maart 2024 uitgeleend worden via het ophaalpunt bij Ecowerf in Leuven. De game is in die periode enkel beschikbaar voor scholen en organisaties die in hun werkingsgebied vallen. Op de website van Ecowerf vind je welke gemeenten hiervoor in aanmerking komen.

praktisch

Deelnemers

Er zijn 6 speelkoffers beschikbaar. Per box kunnen 3 à 4 personen mee aan de slag. In totaal kunnen dus maximaal 24 deelnemers per ronde het spel spelen.

Doelgroep

  • Leerlingen uit het gewoon secundair onderwijs (12 – 18 jaar) 
  • Volwassenen

Prijzen

Download hier het prijzenformulier. Voor Repair Cafés geldt een voordeeltarief.

Duur van de workshop

Met begeleiding van Repair&Share:

  • 1 lesuur : spel (40 minuten) + korte bespreking (10 minuten)
  • 2 lesuren: spel (50 minuten) + uitgebreide bespreking over repareren en de circulaire economie (50 minuten)

Je kan het spel ook zelf begeleiden aan de hand van de bijgevoegde handleiding, die we samen kunnen doornemen wanneer je het spel komt ontlenen.

Transport

De game bestaat uit 6 speelkoffers. Deze passen in een gewone auto. Je kan dit zelf komen ophalen en terugbrengen bij Repair&Share, Edinburgstraat 26, 1050 Brussel. 

Indien je zelf geen transport kan regelen, kunnen we een koeriersdienst inschakelen. Dan wordt een transportkost in rekening gebracht voor de uitlener. Deze kost vind je ook terug in het prijzenformulier.

Voorwaarden

De Repair Escape Game dient in een droge ruimte te worden opgesteld, beschut tegen regen en wind. Bij schade of verlies van (gedeelten van) de materialen rekent Repair&Share herstelkosten aan.

Zelf een Repair Escape Game maken? 

Heb je op school een atelier met een lasercutter, 3D-printer en gereedschap voor houtbewerking en solderen? Dan is het een leuk STEM-project om de Repair Escape Game zelf te maken. De Repair Escape Game mag gereproduceerd worden onder de voorwaarden van de creative commons licentie CC BY-NC-SA 4.0. Stuur een mailtje naar info@repairshare.be om te ontwerpdocumenten te vragen.

Vragen

Heb je vragen over de Repair Escape Game, stuur een mailtje naar info@repairshare.be.

De Nederlandstalige Repair Escape Game werd ontwikkeld door Repair&Share met steun van de Vlaamse Overheid. De game is gebaseerd op de Repair Escape Box van Repair Together.