Corona update voor Repair Cafés vanaf 1 juli

Corona update voor Repair Cafés vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli gaat fase 4 van de corona-maatregelen in. Kleinschalige evenementen zijn weer toegelaten, maar wel onder een aantal voorwaarden. Hoe zit het voor de Repair Cafés?

Repair Cafés vallen volgens ons onder de regeling voor ‘eenmalige activiteiten’. Om te bepalen of een evenement mag doorgaan en onder welke voorwaarden, werkt de overheid een online tool uit, het Covid Event Risk Model (CERM). Op basis van die tool kun je inschatten hoeveel risico je Repair Café inhoudt. Bij de tool hoort ook een basisprotocol voor evenementen, dat aangeeft welke veiligheidsmaatregelen je als organisator moet nemen.

Klik door naar covideventriskmodel.be om een scan te maken van je activiteit

 

Opgelet: Bied je tijdens je Repair Café eten of drinken aan, dan dient dat in een aparte ruimte te gebeuren volgens het protocol voor de horeca.

Belangrijk: contacteer zeker je gemeente of stad als je wil heropstarten. Steden of gemeenten kunnen immers bijkomende maatregelen vragen.

Wij houden www.info-coronavirus.be in de gaten voor eventuele verdere adviezen / aanwijzingen…

 

Tips om je Repair Café op een veilige manier te organiseren die we verzamelden in onze eigen videochat met Repair Café vrijwilligers vind je hier.