Roeselare onderschrijft als eerste stad Recht op Repareren

Roeselare onderschrijft als eerste stad Recht op Repareren

Meer dan 45 organisaties engageerden zich al als partner van onze Recht op Repareren campagne. Deze maand mochten we voor het eerst een stad als campagnepartner verwelkomen. De primeur is voor de West-Vlaamse stad Roeselare. Schepen Michèle Hostekint (bevoegd voor Natuur en Bos, Wonen, Klimaat en Duurzaamheid, Gezondheids- en Armoedebeleid, Diversiteit en Gelijke Kansen en Integratie) motiveert:

“De Stad Roeselare zet zich in om het repareren van toestellen een extra duwtje in de rug te geven. In de overgang naar een meer circulaire economie, is het inzetten op repareren een uiterst belangrijke strategie. In een circulaire economie blijven materialen en producten zo lang mogelijk in de kringloop én worden de grenzen van de planeet gerespecteerd.”

“De campagne Recht op Repareren wil ervoor zorgen dat het zowel voor de consument als de producent een evidentie wordt om te herstellen in plaats van weg te gooien. Verschillende organisaties schaarden zich reeds achter de campagne. Roeselare neemt het voortouw door als eerste stad partner te worden van de campagne.”

Klimaatswitch #VANRSL

Onder de noemer Klimaatswitch #VANRSL betrekt de Stad Roeselare haar bewoners bij haar transitie naar een klimaatvriendelijke stad. De stad vergroent, mikt op een verbetering van de luchtkwaliteit, voert een slim regenwaterbeleid, wordt energiezuiniger, verhoogt de levenskwaliteit met duurzame projecten.

Een ander belangrijk thema is de circulaire economie, waarbij materialen en producten zo lang mogelijk in gebruik blijven. Concreet doet de stad dat door de lokale herstelinitiatieven actief te ondersteunen met communicatie, door jongeren te betrekken, met digitale oplossingen en nieuwe samenwerkingsverbanden. En nu dus ook door de Recht op Repareren campagne in Roeselare uit te dragen.

Partnership Recht op Repareren

We zijn heel blij dat Roeselare het voortouw neemt en hopen dat andere steden en gemeenten het voorbeeld van Roeselare zullen volgen. Wie interesse heeft in een partnership kan ons contacteren via dit formulier. Hier vind je alle partners van de Recht op Repareren campagne.