Fixfest komt naar België

Fixfest komt naar België

Fixfest is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van burgerinitiatieven, vrijwilligers en organisaties die met repair bezig zijn. Dit jaar gaat het Fixfest door van 30 september tot en met 2 oktober in Brussel.

Wat kun je verwachten?

Het programma is nog in volle opbouw. Wat we al weten, is dat de vrijdag zal focussen op Recht op Repareren en welke beleidsmaatregelen er nodig zijn om herstellen makkelijker, betaalbaarder en toegankelijker te maken. Op zaterdag en zondag zullen er vooral workshops voor burgerinitiatieven en Repair Cafés op het programma staan.

Op de website van Fixfest vind je verslagen en programma’s van vorige edities terug. Dat geeft alvast een beeld van wat je kan verwachten. Binnenkort komt op die website ook het programma van dit jaar online.

Un-Conference: Stel zelf een workshop of discussiethema voor

Naar jaarlijkse traditie wordt een deel van het programma opengelaten. Een un-conference of niet-conferentie heet dat in Fixfest termen. De bedoeling is dat deelnemers zelf een aantal sessies begeleiden. Bijvoorbeeld een workshop geven, een discussie of vraaggesprek in gang steken, een idee pitchen… Dat kan van 20 minuten tot een anderhalf uur. Ook een korte pitch van 5 minuten behoort tot de mogelijkheden.

De voertaal van het Fixfest is Engels, maar je mag zeker ook sessies in het Nederlands voorstellen en geven.

Is er een thema waar je graag eens met Repair Café vrijwilligers uit andere landen over zou spreken? Of heb je zin om zelf een workshop te organiseren? Geef die dan door via dit formulier.

 

Fixfest 2022 kadert binnen het INTERREG-NWE Project Sharepair en is een initiatief van The Restart Project, in samenwerking met Repair&Share en RepairTogether.