Trefavond voor Repair Cafés uit West-Vlaanderen

Trefavond voor Repair Cafés uit West-Vlaanderen

Foto: Studio Pointu

 

Update: De Trefavond vond plaats op 15 september 2022. Vrijwilligers uit de Repair Cafés van Roeselare, Brugge, Oostende, Izegem, Harelbeke, Torhout verzamelden in RSL Op Post, de vaste stek van Repair Café Roeselare.

De oogst: veel interessante tips en ideeën en veel enthousiasme om dit voortaan elk jaar te organiseren. Kon je er niet bijzijn, maar krijg je graag het verslag? Mail naar rosalie@repairshare.be

———-

 

We nodigen alle onthaal-, organisatie-, communicatie- en herstelvrijwilligers van Repair Cafés in West-Vlaanderen uit voor een gezellige en interessante uitwisselingsavond. Heb je zin om andere Repair Cafés vrijwilligers te leren kennen, te horen hoe zij hun Repair Café aanpakken en van elkaars ervaringen te leren? Schrijf je dan snel in!

Waar?

Maaklab Roeselare in RSL Op Post, Brugsesteenweg 44, 8800 Roeselare

Wanneer?

Donderdag 15 september, van 19u15 tot 22u30.

Wat staat er op het programma?

19u15 – Onthaal
19u30 – Presentatie door Repair&Share: Meet hoeveel afval en CO2 je uitstoot met je Repair Café en versterk zo de bredere Repair Café beweging.
20u15 – Workshop Jongeren bereiken met het Repair Café / Workshop Bezoekers actiever bij de herstelling betrekken  (maak je keuze bij inschrijving)
21u15 – Bezoek aan 3D-print en lasercutting atelier van Repair Café Roeselare
21u30 – Receptie

Workshops

  •  
  • Jongeren bereiken met het Repair Café
    Hoe maak je je Repair Café aantrekkelijk voor jongeren? Langs welke  wegen kun je hen het makkelijkst bereiken? Het is een vraag waar veel Repair Cafés rond zoeken. In deze workshop kun je jouw ervaringen delen en krijg je tips van een jeugdwerker van Stad Roeselare en een vrijwilliger van Repair Café Oudenaarde, die vaak met scholen samenwerken.
  • Bezoekers actief bij de herstelling betrekken
    In een Repair Café  is het de bedoeling om mensen bij de herstelling van hun kapotte spullen te betrekken. Zo leren ze hoe ze in de toekomst zelf defecten kunnen opsporen, vermijden of repareren, of wat spullen makkelijk of moeilijk herstelbaar maakt. Herstellers vinden het niet altijd evident om dat te doen. In deze workshop vertellen vrijwilligers van Repair Café Brugge en Oostende hoe zij dit aanpakken. Samen brainstormen we over  manieren om dit ook in jullie Repair Café te doen.

 

Inschrijven

Deelnemen is gratis. We vragen wel om in te schrijven voor 8 september 2022. Dat kan via het formulier hieronder.

Organisatie

De trefavond voor Repair Cafés uit West-Vlaanderen is een initiatief van Repair&Share, Stad Roeselare, Avansa Mid- en Zuidwest, Avansa Regio Brugge en Avansa Oostende-Westhoek. Met steun vanuit het Interreg-NWE project Sharepair en met steun van de Vlaamse Overheid.