Fair Fashion Feest in Beveren op 10 maart: present!

Fair Fashion Feest in Beveren op 10 maart: present!

Op Fair Fashion Feest in Beveren kunnen liefhebbers van kleding die aandacht hebben voor ethische en duurzame keuzes, elkaar treffen en inspiratie opdoen. De Transformisten en Repair&Share doen er hun duit in het zakje om bezoekers te informeren en te enthousiasmeren rond kleding delen, hergebruiken, herstellen…

Wanneer

Zondag 10 maart 2024 9u tot 13u

Waar

CC Ter Vesten Beveren, Gravenplein 2, 9120 Beveren
Hier vind je informatie over bereikbaarheid

Deelnemen

Kan gratis

Op het programma

Een modeshow, een inspirerende spreker, verschillende fair fashion stands, een kledingruil en meer… Hier vind je meer informatie over het programma.

9u > 13u Expo en standenmarkt

Ontdek inspirerende stands en demonstraties van Dierzame shirts, Retouches @t’ Ziska, Arte Do Fio, Reyntje de vos, Bib Beveren, het-Ver-MAAK, ecoprinten en natuurlijk verven, Mongoolse kleding, weven met jeans én De Transformisten en Repair&Share. Wij gaan met jou in gesprek over consuminderen, duurzame keuze en de mogelijkheid om deel te nemen aan een kledingketting (of er zelf een op te starten).

9u15 Modeshow

Fair Fashion kleding in de kijker

10u > 13u Kledingruil (volwassenen)

De manier om miskopen of te groot/klein geworden stuks te ruilen voor iets dat je wél wil dragen. Of: geef je oude kleren een nieuw leven en scoor gratis een nieuwe look.
Spelregels: geen schoenen, tassen, ondergoed, kousen of accessoires / je kledingstukken zijn schoon, ruiken fris en zijn in goede staat / geen kinderkleding
Binnenbrengen kan op zaterdag 9 maart tussen 14u en 16u, breng maximum 5 kledingstukken binnen, laat ze even checken door de organisatoren – je krijgt waardebonnen in ruil waarmee je zondagochtend kunt “shopen”

10u30 Lezing Kleerkastvasten

Sarah Vandoorne schreef het beklijvende boek ‘Kleerkastvasten‘ over de herkomst en de waarde van onze kleren. Waar komen onze kleren vandaan, hoe worden ze gemaakt en waar belanden ze als wij ze niet (meer) willen? Op haar reizen, onderzoeken en gesprekken vergaarde Sarah daar veel kennis over, die ze graag met je deelt.

Organisatie

Avansa Waas-en-Dender, cultuurbeleid Beveren, Bib Beveren, Wereldraad Beveren, Dienst Evenementen Beveren, Rode Kruis Opvangcentrum

Met steun van

Repair&Share is aanwezig op Fair Fashion Day in het kader van het project Van Naald tot Draad met steun van de Vlaamse overheid