Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop maak van je (oude) PC een Chromebook met Chrome OS Flex

februari 6, 2023 |14:00 - 16:30

Een kans om al je leerlingen te voorzien van een toestel

Jo Helsen, projectcoördinator DEEL IT bij Repair&Share zal op de 36e ict-praktijkdag in een praktische workshop aantonen hoe je perfect functionerende Chromebooks kan maken van oude pc’s. Chrome OS Flex is een licht besturingssysteem dat zelfs op heel oude pc’s kan draaien, zowel op Windows als op Apple toestellen.

In de Paviljoenschool in Schaarbeek hebben enkele vrijwilligers Chromeschool opgericht, een project waarbij ze bij particulieren pc’s hebben ingezameld en omgebouwd hebben tot Chromebooks. 95% van de ingezamelde laptops konden ingezet worden en elke leerling van de lagere school kreeg gratis een toestel ter beschikking.

Inhoud

In deze workshop gaan we praktisch aan de slag.  Je krijgt info over de minimum vereisten, over datawipen en lichte besturingssystemen. Dan gaan we aan de slag en volgen we de verschillende stappen om het bestaande besturingssysteem te overschrijven met Chrome OS Flex.

Je mag je eigen Device meebrengen. Let wel op, we zetten er een nieuw operating systeem op dus je haalt er vooraf alle info af, dit zal tijdens het proces overschreven worden.  Wij voorzien zelf ook oude toestellen waarmee je aan de slag kan gaan. Deze toestellen doneren we dan aan een school die er een uitleendienst voor leerlingen mee wil opzetten.

Resultaat

Na deze sessie zal je zelf aan de slag kunnen om van een oude pc een volwaardige Chromebook te maken. Deze Chromebooks kunnen ingezet worden in de school en in een gratis uitleendienst ter beschikking gesteld worden van de leerlingen.  Op deze manier kan je heel wat toestellen redden van de E-waste afvalberg en help je leerlingen vooruit die thuis geen toestel hebben.

Voorkennis

Technische basiskennis hebben van ICT. (je hoeft geen IT’er te zijn)

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Lesmateriaal

Hand-outs van presentatie

Meer info & inschrijven

https://www.ictdag.be/

 

 

Gegevens

Datum:
februari 6, 2023
Tijd:
14:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.ictdag.be/38/aanbod/sessie/199

Locatie

UCLL campus Proximus Leuven
Geldenaaksebaan 335
3001 Leuven,
+ Google Maps