We Share IT

We Share IT

Repair&Share helpt deelinitiatieven bij de ontwikkeling van hun digitaal platform

Deelsystemen voor gereedschap, babyspullen, fietsen, speelgoed enz. springen als paddenstoelen uit de grond. Vaak zijn het enthousiaste vrijwilligers die de initiatieven van A tot Z dragen. Zij verzetten bergen inhoudelijk en praktisch werk. Daarbij kunnen zij wel wat ondersteuning gebruiken. Repair&Share zet daar graag z’n tanden in met het project ‘We Share IT’.

Verschillende organisatoren en vrijwilligers van deelinitiatieven geven aan dat de administratie van leden en klanten een grote uitdaging vormt. Dat is grotendeels te herleiden tot een IT-probleem. De bestaande systemen zijn dikwijls niet geschikt wegens complex, duur, niet open source, enkel Engelstalig, niet aanpasbaar aan de eigen noden enz.

Op basis van de specifieke noden van verschillende initiatieven ging Repair&Share op zoek naar betere oplossingen:

 • We analyseerden inspirerende bestaande platformen (uit binnen- en buitenland)
 • We selecteerden het platform met het meest potentieel en maakten aanpassingen
 • Repair&Share ontwikkelde zelf een platform op maat voor noden waar geen geschikt platform voor bestond

Na enkele maanden onderzoek en ontwikkeling konden we die oplossingen voorstellen aan ons lerend netwerk op 1 februari 2020, waar ze enthousiast werden onthaald. Nu zijn we klaar om alle deelinitiatieven die er gebruik van willen maken, persoonlijk advies te geven. Aarzel niet om ons te contacteren als je interesse heb via info@repairshare.be.

 

Dit is het aanbod van Repair&Share op vlak van IT platformen voor deelinitiatieven

Repair&Share kan elk deelinitiatief dat nood heeft aan een IT-platform, uitleg geven over de mogelijkheden en persoonlijk adviseren. Deze twee platforms wil Repair&Share aanbevelen en duurzaam ondersteunen.

 

Platform voor beheer en online reserveringen

Uit het onderzoek van Repair&Share kwam The Lend Engine als de beste oplossing: een systeem dat er aantrekkelijk uitziet en volledig open source is. We gingen in overleg met de ontwikkelaar en lieten enkele aanpassingen doorvoeren die het systeem geschikter maken voor onze deelinitiatieven.

Het systeem biedt een mooie catalogus voor het publiek, een gebruiksvriendelijke back-end voor de vrijwilligers en alle nodige functionaliteiten. Aanpassingen vragen is een optie. Het bestaat in verschillende taalversies. De abonnementskosten zijn beperkt en dienen om de hosting en infrastructuur te financieren.

 • Je kunt het systeem uittesten via weshareit.lend-engine-app.com
 • Repair&Share wil het komende jaar actieve ondersteuning bieden aan organisaties die willen werken met dit platform. Daarna willen we tips and tricks blijven uitwisselen via een lerend netwerk (dat werkt uiteraard het best wanneer verschillende initiatieven hetzelfde systeem gebruiken)
 • Repair&Share mag 5 jaarabonnementen op The Lend Engine aanbieden aan organisaties die meteen met het systeem willen starten (en niet genoeg hebben aan de gratis formule)
 • We zetten graag een webinar op om je te introduceren in het werken met The Lend Engine
 • Interesse in een gratis abonnement of een Webinar? mail dan naar info@repairshare.be
 • We ontwikkelden een praktische handleiding voor organisatoren die willen overschakelen naar Lend Engine 

 

Eenvoudig IT-systeem voor intern beheer

Op vraag van de Op Wielekes depots (die kinderfietsen uitlenen) ontwikkelden we een eenvoudig systeem op maat. We stellen het gratis ter beschikking stellen aan elk deelinitiatief dat er gebruik van wil maken.

 • Het is een helder, gebruiksvriendelijk systeem ontworpen voor organisatoren / vrijwilligers die vlot lidmaatschappen, herinneringsmails, financiële overzichten … willen beheren.
 • Het is niet gericht op gebruikers / leden en voorziet dus geen publieke catalogus.
 • Voor meer informatie over dit systeem, ons via info@repairshare.be
Tournevie (c) Yvonnic Coomans de Brachène

 

Meer tips nodig voor het runnen van een deelinitiatief?

Wil je meer weten over hoe je een deelinitiatief kan opstarten of beter beheren? Repair&Share biedt toolkits voor Babytheken, Op Wielekes uitleendiensten van kinderfietsen en gereedschapsbibliotheken. Ook andere initiatieven vinden daar vast inspiratie in.

 

Met steun van

We Share IT krijgt steun van Be Planet i.s.m. Koning Boudewijnstichting

Be Planet
Koning Boudewijnstichting