Zin om aan de slag te gaan in de circulaire economie? Ben je een organisatie, vereniging, gemeente,… en wil je zelf een initiatief opstarten? Hieronder geven we jou een handleiding om zelf een Repair Café, een bibliotheek voor kinderfietsen en een bibliotheek voor babyspullen op te starten.

De Babytheek is een bibliotheek voor babyspullen: een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. De eerste Babytheek opende in mei 2018 in GC Elzenhof (Brussel), dankzij een samenwerking tussen Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof. Zij maakten met hun ervaringen een opstartpakket, zodat iedereen die wil een Babytheek kan opstarten.

LEES VERDER.


Op Wielekes is een bibliotheek van kinderfietsen, opgericht door Netwerk Bewust Verbruiken vzw. Wie lid wordt, heeft altijd toegang  tot een goede en kwalitatieve kinderfiets op maat. Je betaalt jaarlijks lidgeld en je ruilt de fiets voor een groter exemplaar indien nodig. De eerste Op Wielekes werd in 2013 geopend in Ledeberg. Alle ervaringen om zelf een Op Wielekes depot te openen, werden gebundeld in een handig opstartpakket.

LEES VERDER.


Repair Cafés zijn lokale bijeenkomsten waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Van kledij tot elektrische apparaten, meubels, fietsen, computers,… Repair Cafés zijn er nooit genoeg! Aarzel niet om er zelf een te organiseren. Is het je eerste keer? Dan kan een opstartpakket handig zijn. Je kan dit bestellen via de internationale website repaircafe.org.

LEES VERDER.