Advertentie Recht op Repareren dingt mee naar De Standaard Solidariteitsprijs

Advertentie Recht op Repareren dingt mee naar De Standaard Solidariteitsprijs

Vandaag krijgt de campagne ‘Recht op Repareren’ van Repair&Share en partners de volledige achterpagina van de krant De Standaard! Onze advertentie, een ontwerp van TAKK communicatie, werd immers geselecteerd voor ‘De Standaard Solidariteitsprijs‘.

De Standaard Solidariteitsprijs is een wedstrijd voor advertenties waar dit jaar 18 non-profit- en 12 culturele organisaties aan deelnemen. Tot en met 24 augustus vind je dagelijks een van de geselecteerde advertenties op de laatste pagina van de krant. Daarna gaat een vakjury aan de slag om uit beide categorieën de beste ­advertentie te kiezen.

Stemmen kan vanaf 25 augustus

Ook de lezers van De Standaard kunnen vanaf 25 augustus hun stem uitbrengen, zij mogen per categorie een publieksprijs uitdelen. We herinneren je later zeker aan de kans om voor onze advertentie te stemmen! Op 12 september maakt de krant de winnaars bekend. Zij mogen later dit jaar elk nog tweemaal gratis en paginagroot in De Standaard adverteren.

Het Recht op Repareren manifest ondertekenen kan nu al

Vind jij ook dat spullen te snel op de afvalberg belanden? Steun dan onze campagne door het manifest te onderschrijven. Meer dan 4.500 mensen deden het je al voor.

Waarom? Omdat iedereen recht heeft op producten die lang meegaan en repareerbaar zijn. Dat is vandaag allesbehalve evident. Onze spullen gaan steeds minder lang mee. En als ze kapot gaan, zijn ze ook nog eens moeilijk te herstellen: onderdelen zitten vastgelijmd, wisselstukken ontbreken, er zijn geen herstellers in de buurt … (Hier vind je daar feiten en cijfers over.)

Met steun van zo veel mogelijk ondertekenaars willen we onze politici, fabrikanten en winkeliers dit najaar oproepen op om daar verandering in te brengen. We vragen hen: verleng de wettelijke garantie, zorg voor reparatiehandleidingen en wisselstukken en investeer in hersteldiensten.

Onderteken hier het Recht op Repareren manifest – dankjewel!