Hou je klaar voor International Repair Day op 17 oktober 2020

Hou je klaar voor International Repair Day op 17 oktober 2020

Op zaterdag 17 oktober 2020 is het International Repair Day. Die dag staat repareren wereldwijd in de kijker. Doel is benadrukken dat repareren goed is voor milieu en klimaat én voor een veerkrachtige samenleving. Het motto luidt: “repair is essential, especially during a global pandemic”. Ook in Vlaanderen laten we die dag niet ongemerkt voorbijgaan.

Wil je meedoen?

Organiseer of bezoek een Repair Café in jouw stad of gemeente

In tijden van corona is het niet voor elk team van Repair Café vrijwilligers evident om een Repair Café te organiseren. Alle begrip daarvoor. Wie ervoor gaat: hier vind je ervaringen van enkele Repair Cafés die al een corona-veilige editie achter de rug hebben. Liever nog geen fysieke activiteiten? Hier vind je tips voor een online Repair Café.

Hou ons op de hoogte van jouw initiatief. Wij zorgen ervoor dat alle initiatieven uit Vlaanderen en Brussel worden opgenomen in het internationale overzicht van International Repair Day activiteiten op openrepair.org.

Of kom naar Leuven voor ons kleinschalig, corona-proof International Repair Day programma

Wat mag je verwachten? Een circulaire wandeling, kinderworkshops, een Repair Café, een kleurrijke straatactie voor het Recht op Repareren met de muzikanten van Trashbeatz en verschillende boeiende workshops voor herstellers. Hier vind je het hele programma.

Het Leuvens programma is een samenwerking tussen Repair&Share, de Stad Leuven, MAAKbar, Maakbaar Leuven, KU Leuven – Refer en Pop Machina / Met steun van de Vlaamse overheid en de Europese Commissie in het kader van het Interreg NWE-project Sharepair.