textiel herstellen
textiel herstellen

Wat doe jij met kapotte kleding? Zoek je een hersteller of overweeg je om zelf je kleren te fixen? We zetten alle opties om kleding te (laten) herstellen in Vlaanderen en Brussel hieronder op een rijtje.

zelf aan de slag

Zelf textiel herstellen kan een leuke en creatieve bezigheid zijn. Je kan gebruik maken van heel wat gratis tutorials op Pinterest of YouTube die stap voor stap uitleggen hoe je een bepaalde herstelling uitvoert. Ga je zelf aan de slag, maar kan je wat extra persoonlijke ondersteuning gebruiken? Dan kan je bij een aantal naaiateliers terecht om jouw kleding te fixen, alleen of met een beetje hulp.

Er is bovendien een groot aanbod aan opleidingen waar je de kneepjes van textielherstel kan leren. Vind een opleiding via onderwijskiezer.be of vind een centrum voor volwassenenonderwijs op de website van Vlaanderen

basis onderhoud

De levensduur van kleding kan je verlengen door ze de zorg te geven die ze nodig hebben. Wij delen in deze blog 10 tips om je kleding beter te onderhouden

laten herstellen

Repair Cafés kunnen in veel gevallen rekenen op handige vrijwilligers die gaatjes of andere zaken zo weer gefixt hebben. Is er binnenkort geen Repair Café in jouw buurt? Dat kan je ook terecht bij een professionele hersteller. We verzamelden alle herstelpunten op een handige kaart zodat jij snel de hersteller vindt die je nodig hebt!

onze projecten

Met het project ‘Van Naald Tot Draad’ willen we Vlamingen motiveren en in staat stellen om textiel beter te onderhouden, zelf te herstellen of te laten repareren. Bovendien willen we vrijwillige en professionele textielherstellers versterken en in de kijker zetten.

nieuws