INTERNATIONAL REPAIR DAY 2024

14.10 — 24.10.2024

In 2024 valt International Repair Day op 19 oktober. Met de campagne Herstel mij roept Repair&Share mensen op om hun kapotte spullen een nieuw leven te geven door ze te herstellen.

Door vaker te repareren, belanden minder spullen op de afvalberg. Het is ook goed voor onze portemonnee en de lokale economie. Een win-win-win dus!

Wat kan je doen?

Geef je kapotte spullen een langer leven en vind jouw hersteller op onze Repair Kaart. 

Verspreid het repair-virus en deel onze video op sociale media.

Organiseer zelf een repair-activiteit.

MANNEKEN PIS RÉPARATEUR

Manneken Pis krijgt een Repair kostuum

Op 19 oktober tooien we Manneken Pis in een overall, gemaakt door CiLAB uit recup stoffen. Manneken Pis Réparateur staat symbool voor een economie die inzet op herstel. Daarin zijn producten kwaliteitsvol en herstelbaar ontworpen, zijn er laagdrempelige hersteldiensten en hebben spullen een lange levensduur.

Kom samen met ons zijn nieuwe outfit inwijden. Welkom om 12u aan het standbeeld van Manneken Pis (hoek Stoofstraat en Eikstraat in het centrum van Brussel)

REPAIR CAFÉ TEXTIEL

Aansluitend om 13u is er een Repair Café Textiel in Muntpunt (Munt 6) waar je je kleding kan laten herstellen door Brusselse textielherstellers.

ZELF AAN DE SLAG

Wil je zelf vaker iets herstellen, maar kan je wat hulp gebruiken? Wij delen herstel- en onderhoudstips om alleen of met een beetje hulp een herstelling tot een goed einde te brengen.

Ga je toch liever ten rade bij een professionele hersteller of Repair Café? Check dan onze kaart en vind de hersteller die jij nodig hebt!

REGISTREER JOUW ACTIVITEIT

Organiseer je zelf een evenement tijdens Repair Week? Registreer jouw activiteit op de kaart hieronderGebruik bij de communicatie op social media de hashtags #RepairDay en #HerstelMij.

Zoek je nog inspiratie? 

Maak gebruik van onze kant-en-klare toolkits om zelf een repair activiteit te organiseren. We delen heel wat tips, inspiratie, handleidingen en communicatiemateriaal.

INTERNATIONAL REPAIR DAY op de kaart

In de week van 14 tot en met 24 oktober 2023 kan je op heel wat plekken in België en daarbuiten terecht voor Repair Cafés, workshops en andere herstelactiviteiten. Vind een actie in jouw buurt op deze kaart van Open Repair Alliance.

Organiseer je zelf een repair initiatief? Voeg het toe op de kaart.

De campagne #herstelmij is een initiatief van Repair&Share en Repair Together met steun van Interreg-NWE, Agentschap Innoveren & Ondernemen, de Vlaamse en de Waalse Overheid. Heb je nog vragen over Repair Everywhere, stuur een mailtje naar kim@repairshare.be