ecocheques voor herstel
ecocheques voor herstel

Sinds 2017 is het voor consumenten mogelijk om de herstelling van hun product met ecocheques te betalen (bron: NAR). Jaarlijks ontvangen zo’n 1,5 miljoen Belgische werknemers tot 250 euro per werknemer aan ecocheques, goed voor een totaalbedrag van 200 miljoen euro (bron: VIA). 

Heel wat consumenten maken dagelijks een beslissing om hun ecocheques te besteden. Ze kiezen voor een nieuwe fiets, voor isolatiemateriaal voor hun woning, of ze kopen biologische producten of tweedehands spullen aan. Maar wist je dat consumenten hun ecocheques ook kunnen uitgeven aan de herstelling van een kapot product? 

Ecocheques op de Repair Kaart

Op onze Repair Kaart vind je snel een hersteller in jouw buurt. Na de laatste update kan je nu ook in één oogopslag zien bij welke herstellers consumenten terechtkunnen om een reparatie met ecocheques te betalen. Door dit in kaart te brengen, willen we meer consumenten helpen om een duurzame keuze te maken om een kapot product te laten herstellen in plaats van het weg te gooien.

mijn zaak aanvaardt al ecocheques

Aanvaard je vandaag al ecocheques van de erkende uitgevers (Edenred, Monizze, Sodexo)? Laat het ons weten en we zorgen ervoor dat de informatie over jouw zaak goed wordt weergegeven op de Repair Kaart.

WAT HEBBEN WE NODIG

  • Bedrijfsnaam
  • BTW-nummer
  • De ecocheques-uitgevers waar je bij bent aangesloten
Mijn zaak wil ecocheques aanvaarden

Door ecocheques te aanvaarden in jouw zaak trek je nieuwe klanten aan, vergroot je de zichtbaarheid van je zaak en verhoog je je omzet. Tegelijkertijd doe je een goede zaak voor het klimaat, door mensen te helpen om te kiezen voor herstel in plaats van wegwerp. 

Lees meer over de ecologische en economische voordelen van ecocheques op de website van VIA. Je vindt er ook een overzicht van hoeveel werknemers, bedrijven en handelaars vandaag al gebruikmaken van dit betaalmiddel.

Voor welke producten en diensten?

Lees hier meer over de producten en diensten voor hergebruik en herstel die in aanmerking komen. Op de website van myecocheques.be vind je een volledig overzicht van de producten en diensten die met ecocheques betaald kunnen worden. 

Erkende uitgevers

In België zijn er drie erkende uitgevers van ecocheques: Edenred, Monizze en Pluxee (vroegere Sodexo). Je kunt kiezen om je bij één of meerdere uitgevers aan te sluiten. Over het algemeen geldt: geen transacties = geen kosten (zie onderstaande tabel).

Betaalterminals

Vooraleer je je aansluit bij een uitgever, moet je nagaan of je betaalterminals compatibel zijn met het systeem van de uitgever. Meer info over compatibele betaalterminals vind je in het overzicht hieronder en op de websites van de uitgevers. 

_

Aantal gebruikers
Activatiekosten
Abonnementskosten
Transactiekosten
Terugbetalingstermijn
Online betalingen

MONIZZE

+ 700.000 gebruikers
0€ activatiekost
0€ abonnementskost
2,75% transactiekost
Terugbetalingstermijn 2 dagen
Online betaling mogelijk

EDENRED

+ 2 miljoen gebruikers
0€ activatiekost
0€ abonnementskost
3,23% transactiekost
Terugbetalingstermijn 2 dagen
Online betaling mogelijk

Pluxee

+ 500.000 gebruikers
0€ activatiekost
0€ abonnementskost
5% transactiekost
Terugbetalingstermijn 2 dagen
Online betaling mogelijk
Vragen?

Bij vragen over de Repair Kaart of over aansluiten bij een van de drie uitgiftebedrijven, stuur gerust een mailtje naar charlotte@repairshare.be

met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen