In de koepelorganisatie voor milieuverenigingen Bond Beter Leefmilieu (BBL) vindt Repair&Share een enthousiaste medestander.
"In ons werk rond circulaire economie staat slim design, hergebruik en toegang tot diensten boven eigendom centraal. We hebben hierover verschillende initiatieven lopen, onder meer rond het ondersteunen van lokale overheden bij een circulair aankoopbeleid. Om ervoor te zorgen dat het aanbod meegroeit met de vraag, is het van cruciaal belang om de ideeën die leven in het veld genoeg ademruimte te geven. Een organisatie als Repair & Share kan de initiatieven helpen om door te groeien tot volwaardige marktspelers."
"De dossiers waarover wij onderhandelen, zijn doorgaans erg technisch en complex. Daar wordt het brede publiek niet warm van. Toch is de publieke opinie een belangrijke pijler om verandering teweeg te brengen. Dat is zeker iets waar Repair&Share mee kan helpen. En verder kunnen jullie ook druk zetten op jullie eigen overheid. Want die moet de Europese regels telkens in nationale of regionale regelgeving omzetten."
RIGHT TO REPAIR
In a disposable society, to repair is to rebel
Repair&Share voert campagne voor het Recht op Repareren en werkt daarbij samen met tal van partners. We zijn ook lid van de Europese Right to Repair campagne.
"At the EU level, there’s a real opportunity for change. This is why several European organisations representing community repair groups, social economy actors, self repair and any citizen who would like to advocate for their right to repair launched the Right to Repair campaign"
Repair&Share werkt samen met:
Repair Together
Onze evenknie in Franstalig Brussel en Wallonië
Repair Together helpt en ondersteunt lokale initiatieven die zich inzetten voor een duurzaam gebruik van hulpbronnen, sociaal en solidair. Met informatie, trainingen en andere activiteiten omkadert de organisatie de Repair Cafés in Brussel en Wallonië.
Stichting Repair Café International
Koepelorganisatie voor Repair Cafés
Het Repair Café is een initiatief van de Nederlandse Martine Postma. Zij organiseerde het allereerste Repair Café in Amsterdam op 18 oktober 2009, met groot succes. Dat was voor Martine aanleiding om Stichting Repair Café op te richten. Die biedt sinds 2011 ondersteuning aan vrijwilligers die zelf een Repair Café willen beginnen. De Repair Cafés vormen intussen een wereldwijde beweging die zich inzet voor het behoud van reparatiekennis in de samenleving en voor beter repareerbare producten.