REPAIR INITIATIEVEN

Kapotte fiets, wekkerradio of trui? Als je je spullen langer wilt gebruiken, kan je ze (laten) herstellen. Op deze pagina geven we een overzicht van alle mogelijkheden.

repair cafés

Repair Cafés zijn lokale bijeenkomsten waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Van kledij tot elektrische apparaten, meubels, fietsen, computers,… Heb je zelf kapotte spullen in huis? Aarzel dan niet om ze te laten repareren in een Repair Café. Geïnteresseerd om zelf een Repair Café op te starten? Klik dan zeker verder. 

professionele herstellers

Is er geen Repair Café in jouw buurt, dan kan je ook langs gaan bij een professionele hersteller. Om de zoektocht makkelijker te maken, verzamelden we alle herstelinitiatieven in België op een kaart. Je vindt er naast professionele elektro-, kleding-, en fietsherstellers ook alle Repair Cafés, fablabs en andere herstelpunten. 

gereedschapsbibliotheken

Een gereedschapsbibliotheek is een uitleendienst voor werkmateriaal. Net zoals je bij een bibliotheek boeken ontleent, kan je bij de gereedschapsbib terecht voor allerlei klusmateriaal. Waarom een boormachine in huis hebben als je die toch maar 4 keer per jaar gebruikt?

herstelopties per categorie