Realtime Hub 29.11

Hou je vast voor de tweede editie van Realtime Hub, hét event over herstellen van huishoudelijke elektronische toestellen. 

   • Laat je inspireren door de resultaten van Repair zkt Hub, de circulaire hub rond elektroherstel.
   • Netwerk en absorbeer. We brengen de meeste stakholders van elektroherstel in Vlaanderen samen.
   • Neem een duik in de federale initiatieven rond elektroherstel met John Wante.
   • Werkagenda Circulaire Maakindustrie: neem deel aan de circulaire tafel over herstel en leg de eerste bouwstenen van een heus Vlaams Actieplan Herstel.

Klaar en hubben maar!

programma

De tussentijdse bevindingen en conclusies van Repair Zkt Hub geven stof tot nadenken. Zoveel zelfs dat we niet kunnen wachten om ze meteen om te zetten in concrete actie!

We koppelen dit lerend netwerk Repair Zkt Hub aan een denk- en doe-oefening richting een Vlaams actieplan Herstel. We hebben gecoördineerde acties nodig op heel wat domeinen: ontwerp, herstelaanbod, jobs en vaardigheden,… Daarvoor slaan we de handen in elkaar met de Werkagenda Circulaire Maakindustrie, die het herstel van huishoudelijke elektronica als prio naar voren schuift. 

Denk je graag mee over dit concrete actieplan? Registreer je dan snel voor het Lerend Netwerk op 29/11.

9h30 – 10h
Onthaal en Welkom
10h – 10h30
Update Repair zkt Hub: lopende en afgeronde mapping en projecten, resultaten en beleidsaanbevelingen –  Ellen De Craemer (Repair&Share)
10h30 – 10h45
Federale impact – repair score en repair maatregelen door John Wante (Kabinet van federaal minister Zakia Khattabi)
10h45 – 11h
Circulair hubben met een tas koffie of thee
11h – 12h30
Circulaire tafel herstel: denk-en doe oefening richting een Vlaams Actieplan Herstel met Mathias Fahy.
12h30 – 13h30
Netwerklunch

Praktisch

Wanneer? 29 november 2022
 
Duur? 09h30 – 13h30
 
Waar? Bibliotheek Utopia, Aalst

AFTERMOVIE

Op de tweede editie van #RealtimeHub kwamen diverse stakeholders opnieuw samen om sociaal circulaire businessmodellen te ontwikkelen rond #herstel.

In samenwerking met de Werkagenda Maakindustrie van Vlaanderen Circulair gingen we op zoek naar oplossingen en opportuniteiten om de elektroherstelsector van de toekomst vorm te geven.

De slides van de presentatie kan je hier herbekijken.Realtime Hub is een event van Repair zkt Hub. Een project met maar liefst 22 partners dat het herstellen van elektronische toestellen een boost wil geven. In circulaire hubs willen we volop inzetten op het versterken van de herstelcapaciteit bij sociale ondernemingen en circulaire spelers.  Repair zkt Hub gaat voluit voor een collaboratief businessmodel. We brengen alle partners structureel samen rond de tafel om te zoeken naar gedeelde opportuniteiten en oplossingen op maat.

Repair zkt Hub wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en de Vlaamse overheid (Circulair werkt).

Deze Realtime Hub wordt gekoppeld  aan de bredere werkagenda circulaire maakindustrie, die binnen het brede partnerschap Vlaanderen Circulair wordt uitgerold. Dit wordt mogelijk gemaakt door Vlaio en Möbius.