Peerby

Peerby is een online platform dat het (uit)lenen en (ver)huren van spullen zoals een reisgids, een reisbedje voor kinderen, een partytent, een aanhangwagen … mogelijk maakt. Als gebruiker heb je aan een abonnement van 2,99 euro per maand of 17,95 euro per jaar genoeg om onbeperkt te lenen of te huren bij de buren, met garantie. Meer informatie: www.peerby-belgium.be

Op deze pagina geven we ondernemende burgers of verenigingen ideeën om een Peerby-community te creëren in hun buurt of gemeente. Want Peerby werkt pas echt goed als veel mensen gebruik maken van het platform (als uitlener/lener van spullen). Je kunt uiteraard nog andere acties bedenken, laat je creativiteit gerust de vrije loop!

Zelf (actief) lid worden

Ben je zelf al lid van Peerby? Zoniet, dan is dat stap 1! Plaats regelmatig een oproep, ervaar hoe het platform jouw dagelijks leven eenvoudiger (en ecologischer) kan maken. In tegenstelling tot wat velen denken, kun je gerust spullen lenen zonder zelf spullen uit te lenen.

Overtuig je buren

Voor jou als Peerby-gebruiker is het extra interessant als je buren ook lid zijn van Peerby. Hen kan je dus eerst aanspreken om lid te worden. Contacteer Peerby als je postkaarten wil uitdelen met informatie over het systeem.

Flyeractie

Wil je meteen de hele buurt warm maken voor delen via Peerby? Bestel dan flyers specifiek voor jouw gemeente. Vorm een groepje van vrijwilligers dat flyers wil uitdelen aan de schoolpoort, aan de bushalte, op de markt … of ga deur-aan-deur.

Workshop

Organiseer een boeiende workshop over bewust omgaan met spullen zoals swishing (kleding ruilen), ontspullen of circulaire economie. Daar kun je informatie over het handige Peerby-platform aan koppelen. Jij zorgt voor een zaal en minstens 8 deelnemers; Peerby zorgt voor een spreker of begeleider en flyers/postkaarten.

Sociale media

Deel je enthousiasme voor Peerby op sociale media, of stuur de e-mailnieuwsbrief door. Deze introductievideo is bijvoorbeeld heel geschikt om Peerby uit te leggen aan jouw volgers. Je kunt die video ook delen met Facebook groepen in jouw gemeente of buurt.

 

 

Meer informatie

De contactpersoon voor Peerby in België is Lieven D’hont, Lieven(at)Peerby.be, tel. 0476.78.75.33.