De Standaard Solidariteitsprijs: stem jij ook voor Recht op Repareren?

De Standaard Solidariteitsprijs: stem jij ook voor Recht op Repareren?

De Standaard organiseert elke zomer een wedstrijd voor non-profitorganisaties: ‘De Standaard Solidariteitsprijs’. Deze zomer werd dat een XL-versie waar ook cultuurorganisaties aan konden deelnemen. 18 non-profitorganisaties en 12 culturele organisaties haalden de selectie en mochten een paginagrote advertentie publiceren om hun boodschap kracht bij te zetten.

Repair&Share was apetrots om een van de 30 deelnemers te zijn. Op 24 juli kreeg de campagne ‘Recht op Repareren’ van Repair&Share en partners de volledige achterpagina van de krant. Onze boodschap? Weg met wegwerp; we willen kwaliteitsvolle, repareerbare producten. Het ontwerp was van TAKK communicatie.

Jij bepaalt wie de publieksprijs krijgt

Ondertussen hebben alle deelnemers hun advertentie mogen publiceren. Nu kiest een vakjury de twee sterke advertenties – een in de categorie non-profit, een in de categorie cultuur. Ook het publiek kan per categorie z’n favoriet aanduiden. Kies jij Repair&Share – Recht op Repareren als jouw favoriete non-profit advertentie?

Hoe kun je stemmen?

De publieksstemming voor De Standaard Solidariteitsprijs XL loopt van dinsdag 25 augustus t.e.m. zondag 6 september.

Iedereen kan stemmen via DS Nieuwsde nieuwsapp van De Standaard. Heb je die app al op je smartphone? Indien niet, scan dan deze QR-code of surf naar

www.standaard.be/2020/solidariteitsprijs

Is de app geïnstalleerd? Open de app en klik op de banner van publieksprijs ‘De Standaard Solidariteitsprijs XL’

Je brengt 2 stemmen uit:

  • voor de advertentie die jij het sterkste vindt van de non-profitsector, bv. Repair&Share
  • voor de advertentie die jij eruit vindt springen in de categorie kunst en cultuur

Op 12 september maakt De Standaard de winnende ­organisaties bekend. De winnaars mogen later dit jaar elk nog tweemaal (gratis en paginagroot) in de krant adverteren.

Onderteken je ook het Recht op Repareren manifest?

Vind jij ook dat spullen te snel op de afvalberg belanden? Steun dan onze campagne door het manifest te onderschrijven. Meer dan 5.000 mensen deden het je al voor.

Waarom? Omdat iedereen recht heeft op producten die lang meegaan en repareerbaar zijn. Dat is vandaag allesbehalve evident. Onze spullen gaan steeds minder lang mee. En als ze kapot gaan, zijn ze ook nog eens moeilijk te herstellen: onderdelen zitten vastgelijmd, wisselstukken ontbreken, er zijn geen herstellers in de buurt … (Hier vind je daar feiten en cijfers over.)

Met steun van zo veel mogelijk ondertekenaars willen we onze politici, fabrikanten en winkeliers dit najaar oproepen op om daar verandering in te brengen. We vragen hen: verleng de wettelijke garantie, zorg voor reparatiehandleidingen en wisselstukken en investeer in hersteldiensten.

Onderteken hier het Recht op Repareren manifest – dankjewel!